Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Bjæverskov - onsdag den 23. september


Bjæverskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skovbovej, Bjæverskov
Parkvej, Borup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bakken, Store Merløse
Storebjerg, Greve
Gyvelbakken, Kalundborg
Store Stensager, Højby, Lejre

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lundestrædet, Holbæk

Mistænkeligt forhold – Stærgårdsparken, Asnæs – Odsherred

Kl. 10.41 anmeldte en kvindelige beboer på Stærgårdsparken, at hun kort forinden havde set en mistænkelig person, som gik rundt i området og kiggede på huse. Hun tænkte straks, at han kunne være en indbrudstyv ud fra sin adfærd og kontaktede politiet. En patrulje kørte til stedet og kørte en tur rundt i området, for at lede efter den mistænkelige mand, men fandt ikke frem til ham.

Han beskrives som: Mand, iført mørkt tøj, medbragte en blå racercykel og en skuldertaske.

Politiet fik ikke afklaret, hvad mandens ærinde i området var, men er altid meget glade for borgernes opmærksomme blik. De lokale kan hurtigt se, hvad der skiller sig ud fra normalbilledet, og de oplysninger kan være vigtige for politiet i forhold til at opklare eksempelvis indbrud. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du ser noget mistænkeligt, så politiet har mulighed for at undersøge sagen.

Narkohund fik fært af hashhandler – Holbæk

Kl. 11.55 var politi med narkohunde på en adresse i Holbæk Centrum, hvor der var mistanke om, at beboeren solgte narko fra lejligheden. Narkohundens skarpe snude reagerede straks ved ankomsten til stedet, og da betjentene kom ind var beboeren, en 30-årig mand, i færd med at ryge en hashjoint. Politiet ransagede lejligheden og gennemgik det hele med narkohunden. Her fandt de 2,1 kg hash, 850 gram cannabisbolscher, 154 gram marihuana, 139 ml cannabisolie, 39 gram hash ”ryst” (pulver), 16 gram krystalliseret hash, lidt hashsmør og 4,51 gram amfetamin, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Politiet beslaglagde derudover et femcifret kontantbeløb, som betjentene mistænkte var udbytte fra hashsalg. Den 30-årige mand blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Han blev taget med til politistationen til afhøring, og sagen blev efterfølgende juridisk vurderet. Der blev ikke skønnet grundlag for at fremstille den 30-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så han blev løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når den skal afgøres.

Fastfoodrestaurant overtrådte covid-19 regler – Ringsted

Kl. 17.25 var en patrulje forbi en fastfoodrestaurant i Ringsted for at lave et tilsyn og se på, om reglerne i forbindelse med covid-19 blev overholdt. Politiet så her, at der ikke var opsat informationsmateriale, som anviser, hvor mange gæster, der må opholde sig i lokalet af gangen. Medarbejderen, som ekspederede, anvendte mundbind, men pågældende havde ikke handsker på under tilberedning af ikke-emballerede madvarer, som loven kræver. Virksomheden blev derfor sigtet for at overtræde reglerne i Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19. Virksomheden kan forvente en bøde i sagen

Politiets har hastighedskampagne i denne uge. Her er de groveste sager fra seneste døgn:


Udlænding fik straksbøde for at køre for stærkt- Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 09.05 blev en hollandsk personbil målt til at køre alt for stærkt på motorvejen. Politiet målte bilen med laser til at køre 152 km/t, hvor det var tilladt at køre 110 km/t. Føreren af bilen, en 53-årig mand fra Holland, blev standset og sigtet for hastighedsoverskridelsen. Han erkendte sagen og betalte en straksbøde på 3500 kr før han fik lov at køre videre.

Hurtig motorcyklist – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.50 blev en motorcyklist taget i en hastighedsmåling på motorvejen. Han blev målt til at køre 171 km/t på en strækning, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Motorcyklisten, en 33-årig mand fra Djurs, kan forvente at få en bøde i sagen og at der vil blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten. Detvil sige, at han skal bestå en ny køreprøve for at beholde sit kørekort.

Spiritusbilist kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 18.00 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, som kørte med en hastighed på 180 km/t, hvor det var tilladt at køre 110 km/t. Føreren af bilen, en 52-årig mand fra Brøndby, blev standset, hvor det viste sig at han havde en alkoholpromille væsentligt over det tilladte. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel, hastighed og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Efter blodprøve udtagelsen blev den 52-årige løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer. Hastighedssagen alene lægges op til en betinget frakendelse af førerretten.

Brand i kælderrum – Giesegårdsvej, Gørslev, Ringsted – Køge

Kl. 19.41 blev slået alarm til brandvæsnet, da der var brand i et kælderrum i Gørslev ved Ringsted, Køge Kommune. Brandvæsnet kom frem og konstaterede, at husets beboer selv havde slukket ilden med en haveslange. Brandvæsnet efterslukkede ilden, som ikke havde fået ordentligt fat. Der skete derfor ingen større skade i kælderrummet. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet skal nu undersøge branden nærmere, for at fastslå om branden kan være startet ved en stikkontakt.

Brand i lade – Røsnæsvej, Kalundborg

Kl. 20.14 kom et alarmopkald om brand i en lade/staldbygning ved en landejendom på Røsnæsvej. I laden blev opbevaret halm og maskiner. Patruljen som kørte til stedet kunne se, at det brændte kraftigt i laden, ilden var gået igennem taget og en røgsøjle steg op fra branden. Det var lykkedes ejeren af stedet at få sine maskiner ud af bygningen. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, så den ikke spredte sig til andre bygninger på ejendommen. En kran blev bestilt til at fjerne noget af halmen, så brandvæsnet kunne komme til at slukke ilden. Ladebygningen stod ikke til at redde, og brandvæsnet havde et stort arbejde i at efterslukke ilden i halmen. Politiet skal senere undersøge brandstedet nærmere, for at forsøge at klarlægge brandårsagen. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Nægtede at oplyse navn og blev anholdt – Gl. Røsnæsvej/Esbern Snaresvej – Kalundborg

Kl. 20.50 standsede en politipatrulje en personbil for at lave en rutinemæssig kontrol. I bilen sad to mænd, som blev bedt om at oplyse deres navn og fødselsdag, hvilket man har pligt til at oplyse til politiet ifølge reglerne i Retsplejeloven. Passageren i bilen nægtede at sige hvem han var, selvom betjentene gentagne gange spurgte manden og gjorde ham bekendt med reglerne. Da han fortsat nægtede at samarbejde, blev han anholdt, så politiet kunne fastslå hans identitet. Han blev visiteret, men heller ikke her fandt politiet nogen ID-papirer, som kunne give betjente hans navn eller fødselsdato. Den anholdte blev taget med på stationen, så politiet kunne finde ud af, hvem han var. Under sagsbehandlingen oplyste manden nu sit navn, og han viste sig at være en 26-årig mand fra Kalundborg. Han blev sigtet for at overtræde Retsplejeloven, hvorefter han blev løsladt. Den 26-årige kan forvente at få en bøde i den forbindelse.

Brand i dæk og container – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 22.19 kørte politi og brandvæsen til Klosterparkvej, hvor der var anmeldelse om brand i en container og i nogle dæk, som var blevet trillet ud på vejen ud for Klosterparkvej nr. 53. Et vidne så flere mørkklædte mænd, som havde trillet dækkene ud på vejen og sat ild til dem, inden de løb fra stedet ad stien mod vest. Politiet havde flere patruljer i området, som søgte efter de flygtende mænd, men fandt ikke frem til dem.

Containeren som brændte stod ud for Klosterparkvej nr. 117 i det nordøstlige hjørne af parkeringspladsen ved materielgården. Da beredskabet kom frem opdagede de, at der også var lagt dæk i gangtunnelen under Klosterparkvej, men disse brændte ikke. Brandvæsnet slukkede ilden, sprøjtede skum i containerne og fjernede alle dækkene fra vejen/tunellen. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet undersøgte herefter de mistænkelige brandsteder for spor. Kl. 05.02 kom igen anmeldelse om brand i samme container. Her var dog tegn på, at det var branden fra tidligere, som igen var blusset op. Ilden i containeren blev slukket, men der blev ikke fundet noget mistænkeligt i denne forbindelse.

Vidner som har set personer trille/antænde dæk omkring Klosterparkvej eller personer, som opholdt sig i nærheden af containeren op til eller efter den brændte bedes ringe til politiet på tlf. 114. Borgernes oplysninger i sagen kan have afgørende betydning for opklaringen.


Færdselsuheld – Sorøvej/Sigerstedvej, Ringsted

Kl. 06.02 onsdag morgen skete et sammenstød mellem to biler i et kryds på rute 150 Sorøvej i Ringsted. En 20-årig mand fra Ringsted kørte ad Sigerstedvej mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Sorøvej. Ad Sorøvej mod øst kørte en 57-årig mand fra Fjenneslev, som skulle fortsætte lige ud. Den 20-årige overså den 57-åriges bil og kørte frem i krydset, hvor der var ubetinget vigepligt. De to biler stødte sammen i krydset, da den 20-åriges bil ramte bagenden på modparten. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet, men bilerne kunne ikke køre videre fra stedet. Den vestgående del af Sorøvej var spærret og brandvæsnet blev tilkaldt til at fjerne noget olie og kølervæske, som var lækket ved kollisionen. Omkring kl. 07.15 var hele Sorøvej igen åben. Dog blev trafikken kort forstyrret i forbindelse med, at autohjælp skulle hente de forulykkede biler. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi