Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Bjæverskov - mandag den 25. januar

Profilbillede
dato

Bjæverskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Venusvej, Nykøbing Sj.
Hovedgaden, Borup
Theilsgaardsvej, Køge
Frejasvej, Allerup, Holbæk
Skomagergade, Roskilde
Blommeskoven, Gørlev
Ventrupparken, Greve
Sophienlundsvej, Holbæk
Brogade, Ringsted
Faxevej, Hårlev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nattergalevej, Ejby, Lille-Skensved
Skrænten, Borup
Tornegårdsvej, Gadstrup
Gøgevænget, Havdrup
Løvsangervej, Greve
Skolegade, Ringsted
Plantagevej, Greve
Kildestrædet, Ringsted
Nattegalevej, Greve
Annasvej, Køge
Drosselvej, Viby Sj.
Valdemarsvej, Køge Dalbyvej, Nr. Dalby, Borup Agerhønevej, RoskildeAbildvænget, HårlevBirkegaardsalle, Solrød StrandSct. Knudsgade, RingstedSygehusvej, KøgeKastanievej, HolbækStejlebjerg, Biltris, Kirke-Hyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Fredag – lørdag

Mange sager narko- og spirituskørsler – Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Køge Solrød og Lejre

kl. 10.15 blev en 55-årig mand uden fast bopæl på Lolland standset af færdselspolitiet i en rutinekontrol på Køge Bugt Motorvejen sydgående ved Solrød. Manden viste sig ikke at have et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet det efter en tidligere frakendelse. Han var desuden påvirket af narko og medicin, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet en ulovlig CS tåregasspray, så den 55-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven. Da det var 3. gang inden for 3 år den 55-årige blev sigtet for kørsel uden førerret i samme bil, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 55-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Bilens registrerede ejer, en 76-årig kvinde fra Nakskov, blev sigtet for nu for 3. gang at overlade føringen af sin bil til den 55-årige, selvom han ikke havde kørekort. Hun blev gjort bekendt med, at politiet beslaglagde bilen, hvilket hun accepterede. Retten vil senere tage stilling til, om bilen endeligt kan konfiskeres. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i deres sager.

Kl. 17.17 blev en 24-årig mand fra Gørlev Sj. sigtet og anholdt for at narkokørsel, da han blev stoppet på Møllevangen i Gørlev Sj. – Kalundborg. Den 24-årige havde desuden ingen kørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve.

Kl. 17.32 standsede en patrulje en 21-årig mand fra Brøndby, som kørte ad Vestmotorvejen i Bjæverskov – Køge mod vest. Bilen lugtede kraftig af hash, så politiet ransagede bilen og visiterede den 21-årige og en mandlig passager. Patruljen fandt ingen narko, men føreren var påvirket af hash, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Han havde desuden fået inddraget sin førerret, og måtte derfor ikke køre bil, hvilket han også blev sigtet for. Efter en blodprøveudtagelse blev den 21-årige løsladt.

Kl. 19.40 på Høvevej, Kirkebyen i Fårevejle, Odsherred blev en 24-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.04 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en mindre varebil, der forsøgte at komme op ad en grøft på Kalundborgvej i Kalundborg. Han havde henvendt sig til føreren, som han skønnede kraftigt påvirket af spiritus, så han ringede til politiet for at forhindre varebilens fører i at køre videre. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf varebilens fører, en 62-årig mand fra Svebølle, som blev testet med alkometret, der viste en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 20.59 fik politiets vagtcentral en anmeldelse om, at en bilist kørte usikkert og var kørt i grøften, men det var lykkedes bilisten at komme op derfra og fortsætte sin slingrende kørsel ad Vintappervej i Kirke-Hyllinge. Vidner var fulgt efter bilisten til en adresse i Kirke-Hyllinge, hvor den mandlige fører var gået ind. Politiet kørte til stedet, hvor de traf den mandlige bilist, en 34-årig lokal mand, som var påvirket af spiritus over det tilladte. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til politistationen, hvor han fik udtaget en blodprøven. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev han løsladt.

Kl. 22.16 blev en kraftigt påvirket spiritusbilist anholdt og sigtet på Torvesvinget i Vig – Odsherred. Den 44-årige mand havde en promille på over 2,0, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 44-årige høre mere fra politiet i sagen. Ender resultatet af blodprøveanalysen med et resultat på over 2,0 promille, vil der nedlægges påstand om fængselsstraf i sagen.

Kl.00.55 på Rødhøj i Grevinge – Odsherred standsede politiet en 38-årig mand fra Nykøbing Sj., som kørte i spirituspåvirket tilstand. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Kl. 02.00 blev en 18-årig mand fra Tølløse anholdt og sigtet for spirituskørsel ad Stenhusvej mod sydvest i Holbæk. Den 18-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 18-årige få besked om, om sagen vil koste ham hans spritnye kørekort.

Når politiet har fået resultatet af de sigtede blodprøver, vil de få besked fra politiet om sagens videre gang. Er promillen over 0,5 afgøres sagen med en bøde og en betinget frakendelse af førerretten i førstegangstilfælde. Er den højere end 1,5 promille lægges sagen op til en bøde at en ubetinget frakendelse af førerretten. Er promillen over 2,0, vil sagen lægges op til fængselsstraf og ubetinget frakendelse.

Stenkast mod rude – Nicolinevej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 18.57 anmeldte et par i 30’erne, at der kort forinden var blevet kastet en sten ind igennem deres rude, mens de sad og spise aftensmad i deres rækkehus på Nicolinevej. Gardinerne var trukket for, så parret så ikke, hvem der kastede stenen. Stenen var på størrelse ved en knytnæve, men heldigvis ramte stenen ingen personer, men ruden blev knust. En patrulje kørte til adressen, hvor parret blev afhørt til sagen. Det var ikke muligt at fastslå et motiv til hærværket og politiet efterforsker nu sagen.

Vidner som har bemærket personer/køretøjer omkring Nicolinevej i Strøby Egede, som kan have virket mistænkelige, eller borgere der så, hvem der kastede stenen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Musik til ulempe – Lysalléen, Roskilde

Kl. 00.49 kørte en patrulje til en lejlighed på Lysallén i Trekroner, hvor flere naboer klagede over høj musik fra en fest. Politiet hørte også høj musik, da de ankom og tog en snak med de tilstedeværende, som holdt en privat fødselsdagsfest i lejligheden. De blev vejledt om at skrue ned, hvilket de efterkom. Kl. 2.21 kom en ny anmeldelse om høj musik fra lejligheden. Denne gang var der ingen kære mor, da patruljen igen hørte høj musik fra stedet. Patruljen tog højtaleren fra beboeren i bevaring, med besked om, at den kunne hentes på politistationen dagen efter. Herefter kom ikke flere anmeldelser om larm fra lejligheden.

Fuld mand forstyrrede mange – Dalhuset, Greve

Kl. 08.37 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der ringede på dørtelefonen til mange boliger, fordi manden ville ind i opgangen. Politiet kørte til stedet og traf en kraftigt spirituspåvirket, 36-årig mand fra Ishøj, som blev frihedsberøvet og efter et lægetilsyn blev lagt i detentionen til afrusning. Han blev skønnet ude af stand til at tage vare på sig selv, så politiet sørgede for et ophold frem til først på eftermiddagen, hvor han blev løsladt. Den 36-årige blev dog ikke sigtet for noget for sit uberettigede ringeri på dørtelefonen i ejendommen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Køgevej / Hovedgaden /Tingvej, Hårlev – Stevns

Kl. 08.53 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var forulykket og føreren forsvundet fra uheldsstedet. På uheldsstedet fandt politiet en personbil med skader på fronten efter påkørsel af et vejskilt, så bilen var standset på Ammerupvej. Ingen øvrige trafikanter var tilsyneladende involveret i ulykken, så politiet begyndte straks at lede efter føreren. Herunder fik politiet kontakt til et vidne, der kunne give oplysninger om, hvor den mandlige fører måske kunne befinde sig. Politiet kørte herefter til en bestemt adresse i Hårlev, hvor politiet traf en spirituspåvirket, 33-årig mand fra Glostrup. Han blev anholdt og sigtet for kørsel i den forulykkede bil i spirituspåvirket tilstand, og han blev endvidere sigtet for kørsel uden førerret i bilen, idet han ikke havde generhvervet sit kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse af førerretten. Den 33-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til uheldet, der skete af ukendte årsager efter kørsel ad Køgevej i nordlig retning.

Brandundersøgelse – Henriksvej, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.36 var der udbrudt brand i et sommerhus, hvorefter beboerne havde tilkaldt brandvæsnet. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden i sommerhusets stue i nærheden af en petroleumskamin. Branden nåede dog at forrette skader på både væggen og loftet ved kaminen, som politiet nu skal undersøge nærmere for at få klarlagt årsagen til brandens opståen. De to personer, der havde opholdt sig i sommerhuset, var sluppet uskadte fra branden, men blev dog vejledt om at lade sig undersøge på skadestuen.

 

Overtrædelse af COVID-19-restriktionerne - Roskilde

Kl. 20.29 henvendte flere patruljer sig ved en spillehal i den centrale af Roskilde by efter modtagelse af oplysninger om, at spillehallen trods corona-restriktionerne var åben for gæster, og at der formentlig befandt flere end fem personer på stedet. Politiet kunne i et lokale tilhørende spillehallen konstatere, at der var i alt 10 mænd i alderen 31-59 år fra mange forskellige steder og byer på Sjælland. De tilstedeværende blev alle sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i et lokale, hvor offentligheden under normale omstændigheder ville have adgang til, men som ifølge corona-restriktioner skal holde lukket. Derfor blev den ansvarlige for spillehallen, en 52-årig mand, sigtet for at have tilladt adgang for de øvrige tilstedeværende personer trods krav om lukning. De blev alle bortvist fra stedet uden dramatik og kan nu hver især se frem til at modtage et bødeforelæg som afgørelse på sagen.

Skyderi mod mand og bil – Slotshaven, Holbæk

Kl. 21.33 slog en 23-årig mand fra Holbæk alarm til politiet, efter at han kort forinden var blevet beskudt på en parkeringsplads ved Slotshaven. Han var på vej hen til sin bil, da en eller personer afgav flere skud i retning mod ham og bilen. Den 23-årige blev dog ikke ramt og flygtede fra stedet, inden han slog alarm. Flere patruljer blev sendt til området, som blev afspærret med henblik på tekniske undersøgelser og søgning efter mulige spor fra skyderi. Den 23-åriges bil var blevet ramt af flere skud og blev efterfølgende sikret til nærmere tekniske undersøgelser for at få måske at få klarlagt, hvilket våben der var blevet anvendt ved skyderiet.

Motivet til skyderiet kunne ifølge den 23-årige måske være at finde i et personligt modsætningsforhold til flere personer i Holbæk, hvoraf politiet senere på aftenen traf tre mænd på 20, 22 og 27 år fra Holbæk sammen et andet sted i byen. De blev alle tre anholdt som mistænkte i sagen, men ingen af dem blev fundet i besiddelse af et skydevåben. Politiet undersøgte gerningsstedet med bl.a. hunde for at finde spor, ligesom politiet sigtede de tre anholdte for forsøg på manddrab som mistænkte for at have en rolle i sagen. Ud fra resultaterne af den foreløbige efterforskning i sagen og efter en nøjere juridisk vurdering fandt hverken politiet eller anklagemyndigheden grundlag for at fremstille de tre anholdte i grundlovsforhør. Derfor blev de søndag løsladt, men er dog fortsat sigtede i sagen, hvor politiet intensivt forsætter sin efterforskning for at finde frem til den eller de personer, der kan mistænkes for at have en rolle i skyderiet mod den 23-årige.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området ved Slotshaven lørdag aften, f.eks. personer i løb eller køretøjer i høj fart væk fra gerningsstedet ved parkeringspladsen ud for Slotshaven 3, Holbæk. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel med stor mængde hash i bilen – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 22.15 blev to 30-årige mænd fra Holbæk standset kørende i en personbil ad Algade i Gørlev. Føreren var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev sigtet og anholdt. Patruljen ransagede bilen, hvor der blev fundet 2,7 kg hash, 758 gram skunk, 6 ampuller med cannabisolie og en større mængde tomme pølsemandsposer, rygepapir, to vægte og et større femcifret kontantbeløb, som politiet mistænkte var indtægt fra narkosalg. Passageren blev nu også anholdt og begge mænd blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Narko, penge og salgsremedier blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

Føreren fik først udtaget en blodprøve på sygehuset, og begge mænd taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Politiet ransagede de to mænd bopæle, hvor der hos passageren blev fundet yderligere 67 gram hash. Hos føreren blev ikke fundet noget ulovligt. Sagen blev efterfølgende vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt næste dag, men er fortsat sigtet i sagerne.

Taxakunder ville ikke betale - endte med voldssag – Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 01.16 fik politiet anmeldelse fra en taxachauffør om, at han netop havde kørt en tur fra Næstved til Fårevejle, men da han ankom til den ønskede adresse ville de tre kunder ikke betale for turen. To af passagerne stak af fra taxaen, men chaufføren tilbageholdt den sidste passager i taxaen, hvorunder der opstod tumult. Chaufføren anmeldte, at han under tumulten var blevet udsat for skub i ansigtet, på brystet og i hovedet, da passageren forsøgte at skubbe sig fri. En patrulje kørte til Fårevejle, hvor de traf den mistænkte, en 20-årige mand fra Næstved, som blev anholdt og sigtet for vold mod taxachaufføren.

Patruljen fik den 20-årige til at ringe til sine to venner, som var flygtet fra stedet. De to øvrige passagerer, en 20-årig kvinde fra Næstved og en 23-årig mand fra Nørre-Asmindrup kom tilbage til taxaen. Alle tre passagerer blev sigtet for bedrageri mod taxachaufføren ved at bestille en taxatur, selvom de ikke havde til hensigt at betale for turen. De betalte herefter taxachaufføren for turen. Den 20-årige mand blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling i voldssagen. Han blev herefter løsladt senere på natten, men er fortsat sigtet i sagen.

Brande i containere – Asnæs Centret, Asnæs – Odsherred

Kl. 04.20 kørte politi og brandvæsen til brand i en tøjcontainer ved genbrugsbutikken Røde Kort i Asnæs Centret. Da politi og brandvæsen ankom, blev det opdaget, at det også brændte i en container ved Netto. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden før den spredte sig til andre ting. Ingen personer kom til skade. Politiet undersøger nu de to mistænkelig brande i containerne. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, men det at to containere brænder samtidig er i sig selv mistænkeligt.

Vidner, som har bemærket personer eller køretøjer på parkeringspladsen ved Asnæs Centret tidligt søndag morgen op til brandene startede, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

 

Søndag – mandag

 

Stjålet bil forulykket – Lillevangsvej, Hundigevej, Greve

Kl. 21.42 kørte en patrulje til en anmeldelse et solouheld på Lillevangsvej. Da politiet ankom var der ingen personer ved det forulykkede køretøj, en sølvgrå Audi RS4, som var havnet i et buskads, hvor der var sket store skader på bilen. Politiet fandt ingen tilskadekomne ved bilen og ingen var umiddelbart blevet indbragt på sygehuset med skader. Bilen var af ukendte årsager endt i modsatte vognbane på Hundigevej, hvor den var kørt i grøften.

Politiet undersøgte bilen, som viste sig at være blevet stjålet i København SV den 5. januar 2021. På bilen sad to forskellige stjålne nummerplader. Politiet indbragte den beskadigede bil til nærmere undersøgelse for at forsøge at finde frem til, hvem der havde kørt bilen. Bilen holdt kilet fast imellem træer og buske, men blev flyttet med vejhjælp.

Politiet efterforsker nu sagen omkring tyveri af bilen og nummerpladerne og forsøger desuden at afklare, hvem der kørte bilen, og hvordan uheldet skete. Vidner som har set personer eller andre køretøjer omkring den sølvfarvede Audi da den forulykkede, eller som har set bilen køre i Greve op til uheldet skete bedes kontakte politiet med oplysninger. Ring til politiet på tlf. 114.

Uheld på motorvejen – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 22.27 skete et sammenstød på Vestmotorvejen mod øst ved Bjæverskov – Køge. En 39-årig mand fra Nyborg, fejlbedømte afstanden til den forankørende bil og påkørte bilen bagfra, så de begge kørte galt. I den forankørende bil sad et ægtepar fra København på 88 år. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 88-årige kvindelige passager sad fastklemt efter uheldet, og måtte reddes ud af bilen. Hun blev kørt til kontrol på sygehuset, men var sluppet heldigt fra uheldet uden alvorlige skader. De to mandlige bilister slap uskadte fra uheldet. Motorvejen var spærret mens redningspersonalet arbejdede på stedet. En skiltevogn blev sendt til stedet, for at lede trafikken uden om uheldet. Vejhjælp hentede de forulykkedes biler, så motorvejen igen blev fri og trafikken kunne glide. Politiet registrerede uheldet.

Narkobilist og hash – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 23.20 standsede en patrulje en bilist på Hundige Strandvej for at lave en rutinekontrol. Bilisten, en 22-årig mand fra Karlslunde var narkopåvirket, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Ved en visitation af den 22-årige fandt politiet 12,92 gram hash gemt inderst på kroppen. Hashen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 22-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere fra politiet i sagerne.

To uheld på samme sted - Holbækmotorvejen, Kirke-Såby - Lejre

Kl. 04.57 mandag morgen skete et solouheld på Holbækmotorvejen mod øst ved Kirke-Såby – Lejre. En 30-årig mand fra Hørve mistede herredømmet over bilen på grund af slud og sne, som skabte glat føre, så bilen ramte autoværnet med fronten. Den 30-årige slap uskadt fra uheldet og fik selv skubbet den beskadigede bilen ind i nødsporet, så den ikke holdt til gene for trafikken, og den blev senere hentet af vejhjælp. Politiet underrettede vejdirektoratet om skaderne på autoværnet.

Bare halvanden time senere, kl. 06.30 skete endnu et uheld på samme strækning af Holbækmotorvejen ved Kirke-Såby, hvor to biler stødte sammen i den tætte morgentrafik. En bilist bremsede ned for de forankørende, men en bilist, 27-årig mand fra Holbæk, fik ikke bremset i tide og kørte op bag i en 62-årig mand fra Nykøbing Sj. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men den 27-åriges bil fik skader og måtte hentes med vejhjælp. Den 62-åriges derimod slap med mindre skader og kunne fortsætte kørslen. Politiet registrerede begge uheld.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi