Nordea støtter fællesskabsorienterede projekter

Profilbillede

22 organisationer fra Region Sjælland modtager 434.526 kr. fra Nordea-fondens lokalpulje. Blandt de sjællandske modtagere er Køge Kommune.

Nordea-fonden har netop givet gode nyheder til 22 organisationer i Region Sjælland.

Støttemodtagerne, der tæller alt fra bylaug over idrætsklubber til forsamlingshuse har nemlig fået støtte til præcis den aktivitet, der vil gøre en forskel i deres hverdag.

Blandt støttemodtagerne er KøgeBibliotekerne, der får 30.000 kr. til afholdelse af ’Billedstrøm -Festival for visuelle fortællinger’ 24.-26. september, der skal bidrage til skabe nye fællesskaber for de 3-6-årige børn i kommunen.

Billedstrøm er en faglig og kulturel børnefestival, som grundlæggende skal styrke børnenes visuelle redskaber og positive udvikling”, fortæller Sophie Fuglesang, projektleder for festivalen.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet.
”Selve temaet er fællesskabninger. Børnene skal se sig selv i større fællesskab, som de aktivt kan bidrage til, og reflektere over vigtigheden af at være en del af et fællesskab”, siger Sophie Fuglesang, projektleder for festivalen.

Nordea-fonden støtter fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter, som skaber gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. I 2021 har fonden særligt fokus på at støtte projekter, der har fokus på at få flere ud i det fri og får flere børn til at blomstre.

”Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er det vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere lokale foreninger og andre almennyttige organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje,” siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.

Lokalpuljen er på 30 mio. kr. og kan søges hele året rundt. Foreninger og andre nonprofit organisationer kan søge op til 100.000 kr. i støtte, og i alt forventes det, at mere end 1.000 lokale projekter får støtte fra Lokalpuljen i 2021.

Kontakt:
Billedstrøm Festival:
Projektleder Sophie Fuglesang
sophie.fuglesang@koege.dk  
Nordea-fonden:
Kommunikationschef Tine Wickers
tw@nordeafonden.dk / 4070 3784
Fakta – Om Nordea-fonden
Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål.
Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. Heraf er 30 mio. kr. i Lokalpuljen øremærket lokalt forankrede projekter inden for sundhed, motion, natur og kultur i alle egne af Danmark.

Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kr. til fx foreningsaktiviteter, mindre events, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

Læs mere på www.nordeafonden.dk og få inden for 72 timer svar på, om det er relevant for jer at søge fonden om støtte.


Kilde: Redaktionen