Nyt fra Bjæverskov i politiets døgnrapport

Profilbillede

Bjæverskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rørvigvej, Nykøbing Sj.
Algade, Nykøbing Sj. (2 anmeldelser – begge forsøg)
Hundigevej, Greve
Stenvænget, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Brombærhaven, Solrød Strand
Dunhammervej, Roskilde
Klematisvej, Ølsemagle, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kanalvej, Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ahornvej, Karlslunde
Hovedgaden, Lille-Skensved
Lærkevænget, Ejby, Lille-Skensved
Sikavej, Ejby, Lille-Skensved (2 anmeldelser)
Enghaven, Svogerslev, Roskilde
Stenbukvej, Ejby, Lille- Skensved
Skræddertoften, Lille-Skensved
Kærvang, Lille-Skensved
Rensdyrvej, Ejby, Lille-Skensved (forsøg)
Åvad, Lille-Skensved
Rødkælkevej, Ejby, Lille-Skensved


Færdselsuheld / spirituskørsel – Vestervej, Ringsted

Kl. 06.12 mandag morgen var tre bilister impliceret i et sammenstød på Vestervej ved Jyllandsgade, hvorfor politiet rykkede ud til uheldsstedet.

Det viste sig, at to bilister var standset for rødt lys på Vestervej efter kørsel i vestlig retning. I samme retning kørte også en 27-årig mand fra Fuglebjerg i sin personbil, men han overså, at de to bilister foran ham var standset. Han påkørte derfor bagenden af bilen foran, hvilket bevirkede, at den påkørte bil blev skubbet frem i bilen foran.

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, men den 27-årige blev efter en alkometertest sigtet for spirituskørsel og efterfølgende anholdt, indtil han havde fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Oprydningsarbejdet på uheldsstedet varede frem til kl. ca. 07.00, hvor vejen atter var helt farbar.

Spirituskørsel – Vestmotorvejen, Køge

Kl. 08.56 standsede politiet en personbil med en 52-årig mand fra Ringsted bag rattet med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og den ældre personbil, som han førte i østlig retning ad Vestmotorvejen ved Køge.

Den 52-årige havde et kørekort til at føre bilen, som politiet ikke fandt nogen fejl ved. Politiet foretog dog også en alkometertest af den 52-årige, hvilket medførte en sigtelse for spirituskørsel og en kortvarig anholdelse i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Færdselsuheld – Hovedgaden, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 11.06 blev en 90-årig mand fra Jerslev Sj. formentlig blændet af solen, da han på sin lille knallert kørte ad Hovedgaden mod syd og ville overhale en traktor, der var standset i vejsiden. Knallertkøreren ramte venstre, bageste del af traktoren, men slap uskadt fra påkørslen. Politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Ejbyvej / Spanagervej, Bjæverskov – Køge

Kl. 12.35 var en udlænding impliceret i et færdselsuheld, hvor modparten efterfølgende var kørt fra stedet uden at give sig til kende.

Det viste sig, at en 31-årig mand fra Tyskland var kørt i en personbil ad Ejbyvej mod nord, da han bremsede op før svingning til venstre ad Spanagervej. En personbil, der kørte i samme retning, stødte ind i bagenden på den tyske mands bil, men denne bilist kørte efterfølgende fra stedet.

Politiet forsøger nu at få identificeret den flygtede modpart, der kørte i en blå personbil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej / Klostervangen, Ringsted

Kl. 14.17 rykkede politiet ud til et sammenstød mellem to bilister i det lysregulerede vejkryds Nordre Ringvej – Klostervangen – Amtsstue Alle. Ingen var kommet til skade.

Det viste sig, at en 19-årig kvinde fra Rødby var kørt i en personbil ad Nordre Ringvej mod nordøst, inden hun ville svinge til venstre ad Klostervangen i det lysregulerede vejkryds. Hun havde grønt lys under sin svingning, men blev herunder påkørt af en anden personbil, som en 32-årig kvinde fra Ringsted førte i modsat retning ad Nordre Ringvej og også for grønt lys ind i lyskrydset.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Strandvejen, Køge

Kl. 15.02 var flere bilister blevet impliceret i et sammenstød på Strandvejen ud for en campingplads i udkanten af Køge by.
Det viste sig, at 26-årig mand fra Glostrup var kørt i nordvestlig retning og med sin personbil kørt op i bagenden af den forankørende i den tætte trafik. Dette sammenstød bevirkede, at to yderligere bilister blev impliceret i et såkaldt ”harmonikasammenstød”.
Ingen kom til skade ved uheldet, hvor politiet blot registrerede parterne og omstændighederne ved.

Vold / trusler / hærværk / knivlov mv. – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 15.04 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd var trængt ind på en adresse i den vestlig del af Nykøbing Sj., idet især den ene af de to mænd var på jagt efter en kvinde, som opholdt sig på adressen.

Flere patruljer kørte til Nykøbing Sj. for at få styr på sagen, som viste sig at omhandle en 19-årig kvinde fra Valby på besøg hos en 21-årig mandlig bekendt i Nykøbing Sj. Det var en anden, 21-årig mand fra den københavnske vestegn ikke tilfreds med og havde derfor opsøgt kvinden.

Den 21-årige fra København havde medbragt en kniv, som han truede den 21-årige beboer i Nykøbing Sj. med, ligesom han også blev udsat for voldelig adfærd, inden den 19-årige kvinde måske mod sin vilje blev ført væk fra stedet af den 21-årige fra København.

Kort efter bemærkede en 40-årig, kvindelig bilist kørende på Vesterbro, at et yngre par skændtes på et område ved Nyled togstation, hvorfor hun standsede og tilbød sin hjælp til parret, som hun ikke kendte. Kvinden søgte tilflugt i den hjælpsomme bilists bil, hvilket provokerede manden så meget, at han knuste en rude i bilen.
Den kvindelig bilist skyndte sig at køre hen til politistationen i Nykøbing Sj. for at få hjælp i anledning af hærværket på bilen og mandens truende adfærd over for kvinden i hendes bil.

Det viste sig, at der var tale om et fortsat opgør mellem manden og kvinden, og den 21-årige fra København var sammen med en anden mand flygtet fra området ved Nyled station, da den hjælpsomme bilist tog sig af den 19-årige kvinde.

Politiet fandt dog den 21-årige fra København sammen med en 24-årig mand i toget på vej væk fra Odsherred, så de blev begge anholdt kl. 16.15 som mistænkte i sagen.
I området ved Nyled station fandt politiet en kniv, som den 21-årige blev mistænkt for at have været i besiddelse og bortskaffet inden flugten væk i toget.

Begge anholdte blev afhørt til sagen for at få klarlagt de mange detaljer, og den 21-årige blev som den mest aktive i de mange forhold bl.a. sigtet for vold over for manden, ulovlig tvang over for den 19-årige kvinde, hærværk mod den hjælpsomme kvindes bil samt for overtrædelse af knivloven for besiddelse af en kniv.

Begge mænd blev løsladt senere på aftenen og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når detaljerne i de mange sager er blevet klarlagt i forbindelse med politiets efterforskning.

Spiritus-/narkokørsel på knallert mv. – Margrethevej, Kalundborg

Kl. 17.15 bemærkede en patrulje en knallertkører uden styrthjelm køre ad Margrethevej på en lille 30-knallert.

Det viste sig at være en 53-årig mand fra Kalundborg, som indledningsvist blev sigtet for kørsel uden styrthjelm. Politiet fandt efterfølgende også grundlag for sigte ham for både spirituskørsel og formodet kørsel i narkotikapåvirket tilstand på knallerten, så han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Røg i lejlighed – Hasselvænget, Holbæk

Kl. 18.25 kom en 36-årig mand fra Holbæk retur til sin lejlighed efter en gåtur. Da lejligheden var fyldt med røg, blev brandvæsnet tilkaldt.

Det viste sig, at røgen i lejligheden skyldtes nogle pizzabakker, der var placeret på et komfur med en varm kogeplade. Derfor var der udviklet røg fra pizzabakkerne, men der var ikke opstået egentlig ildebrand, så der skete ikke nogen materiel skade i den 36-åriges lejlighed. En udluftning var nødvendig, og ud fra disse omstændigheder foretog politiet sig ikke yderligere i sagen.

Færdselsuheld – Centervejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.35 anmeldte en 56-årig kvinde fra Ringsted, at hendes bil var blevet påkørt bagfra af en anden bilist, som hun havde forsøgt at få oplysninger ud af. Den skadevoldende bilist havde ikke ønsket at oplyse noget som helst og var til sidst kørt fra stedet. Nummerpladen havde kvinden dog aflæst, så politiet ledte efter bilen, men uden dog at finde den i første omgang.

Politiet har nu optaget rapport om påkørslen i et forsøg på at få identificeret modparten og årsagen til den manglende lyst til at deltage i de foranstaltninger, som sammenstødet gav anledning til.

Færdselsuheld – Ølbycenter, Køge

Kl. 19.51 anmeldte en 26-årig kvinde fra Køge, at hun kl. ca. 19.00 havde parkeret sin bil på en p-plads bag et supermarked, hvor hun efterfølgende foretog et indkøb.

Da hun ca. 20 minutter senere kom ud til bilen, var den blevet påkørt og skubbet nogle meter. Bagkofangeren var faldet af som følge af påkørslen, men hun havde umiddelbart ingen oplysninger om skadevolderen, der havde forladt stedet uden at give sig til kende.
Politiet har nu optaget rapport om påkørslen i et forsøg på at få identificeret skadevolderen.

Ulovlige effekter afslørede narkobesiddelse – Ringsted

Kl. 20.54 fik en patrulje kontakt til en 29-årig mand fra Ringsted, som politiet traf i den centrale del af Ringsted by. Den 29-årige var i besiddelse af en joint, som han lige havde købt på en nærliggende adresse. Ved en nærmere kontrol af den 29-årige fandt politiet ham også i besiddelse af en peberspray og to knive, som han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe. De ulovlige effekter blev beslaglagt i forbindelse med sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, våbenlovgivningen og knivloven.

Politiet rettede efterfølgende henvendelse på den adresse, hvor den 29-årige havde købt jointen. Her traf politiet to mænd på hhv. 28 og 58 år fra Ringsted, som blev gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse, og at politiet ville foretage en ransagning for at lede efter euforiserende stoffer.

Ved ransagningen fandt politiet godt 100 gram hash, knap 12 gram hasholie, 67 gram skunk, flere digitale vægte og andre remedier, der kunne bruge til fremstilling og fordeling af euforiserende stoffer. De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagen.
De to mænd blev begge anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, idet politiet mistænkte dem for besiddelsen af de ulovlige stoffer og remedier med henblik på videresalg af narkotika.

Begge mænd blev dog løsladt efter afhøring til sagen, som de begge kan forvente at høre nærmere om, når sagen skal afgøres.

Mand i politi-T-shirt – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 21.11 anmeldte det sundhedspersonalet på Holbæk sygehus, at man undrede sig over en mand, der var iført en T-shirt med teksten POLITI på ryggen og sorte shorts. Manden lignede ikke umiddelbart en politimand, hvorfor politiet rykkede ud for at undersøge sagen nærmere.

Der var tale om en 25-årig mand fra Holbæk, som ganske rigtig var iført en T-shirt med teksten POLITI på ryggen. Da T-shirten havde en farve og skrifttype på teksten, så den kunne forveksles med politiets brug af samme beklædningsgenstande, blev den 25-årige sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om brug af genstande, som er forbeholdt en offentlig myndighed. T-shirten beslaglagde politiet som bevis i sagen efter oplysninger fra den 25-årige om, at T-shirten var erhvervet på et kræmmermarked. Senere vil han høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Færdselsuheld – Hornherredvej, Sæby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 21.51 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til en forulykket bil, der viste sig at holde midt på Hornsherredvej ved Sæby.

Politiet kunne konstatere, at en polsk registreret personbil havde store beskadigelser efter at være forulykket af ukendt årsag og uden at involvere andre trafikanter. Et vidne havde set tre mænd flygte fra bilen ud over en mark, hvor de var forsvundet.
En hundepatrulje og andre patruljer ledte efter de flygtede personer, som det lykkedes at finde frem til ved brug af en politihund. Der var tale om tre polske mænd på 28, 28 og 30 år, som holdt til på en adresse i Lyndby-området.

Ingen af de tre mænd var kommet til skade som følge af ulykken, og politiet forsøger nu at få klarlagt deres respektive roller i forbindelse med færdselsuheldet.
Et bugseringskøretøj sørgede for at fjerne den forulykkede bil.

Grov vold i nære relationer – Vig – Odsherred

Kl. 00.51 fik politiet et alarmopkald fra en kvindelig beboer i Vig, som var blevet opsøgt af en forslået, 54-årig kvinde fra Vig. Hun oplyste at være blevet udsat for vold af en mand, som hun kendte.

Den 54-årige kvinde blev i en tilkaldt ambulance bragt på skadestuen, og politiet fik klarlagt, at hun på sin bopæl var blevet overfaldet af en 61-årig mandlig bekendt fra Odsherred. De havde begge indtaget alkohol, og ved sengetid havde han ifølge den forurettede kvinde væltet hende omkuld og efterfølgende forøvet vold mod hendes hoved med skader til følge.

Politiet begyndte straks at lede efter den mistænkte, som politiet kl. 01.32 kunne anholde på Vig togstation, hvor han opholdt sig. Den anholdte var kraftigt påvirket af spiritus og blev ved ankomsten til Roskilde politistation lagt i detentionen til afrusning, inden han skal afhøres til sagen om grov vold for den 54-årige kvinde.

Politiet vil herefter i samarbejde med anklagemyndigheden tage stilling til, hvorvidt den 61-årige mand skal løslades eller fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Grundlovsforhør – Indbrud i villa – Klematisvej, Ølsemagle, Køge

Kl. 04.35 fik politiet et alarmopkald om, at en indbrudstyv var blevet afsløret under et indbrud i en villa på Klematisvej.

Midt om natten havde familien hørt fodtrin i huset samt set lyset fra en lygte i entreen. Den mandlige beboer, der er politibetjent, råbte personen an, hvorefter vedkommende flygtede med beboeren efter sig under flugten ad Klematisvej mod vest.
Det lykkedes at pågribe indbrudstyven og tilbageholde ham, indtil politiet kom frem og formelt kunne anholde en 32-årig mand fra København få minutter senere. Indbrudstyven havde ikke nået at stjæle noget og havde formentlig været heldig med at finde en ulåst dør for at skaffe sig adgang til familiens bolig midt om natten.

Den 32-årige er tidligere i 2022 idømt frihedsstraf for indbrudskriminalitet, hvorfor han efter afhøring til denne sag vil blive fremstillet kl. 13.00 i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side.

----------------

Har du glemt et retsmøde i fogedretten?

Ca. 350 personer i Midt- og Vestsjællands politikreds har glemt at møde op til et retsmøde i Fogedretten i Roskilde eller Holbæk. De kan nu i allernærmeste fremtid risikere at få besøg af politiet enten derhjemme, på deres arbejdsplads eller et hvilket som helst andet sted, hvor de træffes, i en større aktion fra politiets side for at få minimeret antallet af udeblevne fra fogedretten.

Alle personer er nemlig i forvejen efterlyst hos politiet efter at være udeblevet fra et møde i fogedretten, som de tidligere har været indkaldt til.

Selv hvis man træffes på vej ud af Danmark i forbindelse med f.eks. en ferierejse, vil der ikke være nogen anden vej for den efterlyste end en tur i fogedretten, før en ferierejse efterfølgende kan gennemføres.

Eneste måde at undgå et besøg fra politiet på et måske ubelejligt tidspunkt eller sted er snarest muligt at møde op i fogedretten, som herefter vil underrette politiet om, at retsmødet er klaret, så personen ikke længere skal være efterlyst hos politiet.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi