Stor opbakning til en erhvervsskole for unge med handicap

Foto: Køge Kommune.
dato

Køge Kommunes Arbejdsmarkedsråd (KKA) og flere andre aktører arbejder på at oprette en erhvervsskole for unge med funktionsnedsættelser.

Dette initiativ kommer som svar på det faktum, at der på landsplan er 6-7.000 unge med funktionsnedsættelser, der hverken er i uddannelse eller job. I Køge-området alene er der mellem 200 og 250 unge i denne situation.

Mette Wigand Bode, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget og KKA, udtaler at der er stor opbakning til projektet. Hun mener, at der er et stort behov for at række ud til disse unge, der har ressourcer, men som har brug for en særligt tilrettelagt uddannelse.

Lissie Kirk, formand for Socialudvalget i Køge Kommune, er også begejstret for projektet og ser det som et skridt mod mere lighed i uddannelsessystemet.

Næste skridt i processen er at søge midler fra fonde til at realisere visionen om Danmarks første 'Tilgængelige Erhvervsskole'. Undersøgelsen af behovet for skolen er allerede gennemført i samarbejde med flere organisationer og institutioner.


https://koege.dk/om-koege-kommune/presse-og-kommunikation/nyheder-og-aktuelt/nyheder/stor-opbakning-til-en-erhvervsskole-for-unge-med-handicap
Kilde: Køge Kommune