Nyt fra Bjæverskov i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Bjæverskov er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Gl. Nykøbingvej, Vig

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nordstrandsvej, Nykøbing Sj.
Egevej, Vemmedrup, Bjæverskov
Bøgen, Svogerslev, Roskilde
Vestervangsparken, Asnæs
Søndervangen, Asnæs

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Jens Jacobsensvej, Gudmindrup Lyng, Højby Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skovvang, Ejby, Lille-Skensved

Tyveri fra køretøjer:

Odinsvej, Høng
Kulbyvænget, Høng
Borrehaven, Høng
Høng Landevej, Løve, Høng
Birkedalen, Greve
Arctic Kaj, Køge


Tyveri fra personbiler – Høng – Kalundborg

Onsdag morgen modtog politiet fire anmeldelser om tyveri og forsøg herpå fra personbiler i Høng-området, hvor tyven(e) havde gået efter bilernes alufælge med dæk.
De fire personbiler havde holdt på tre privatadresser på Odinsvej, Kulbyvænget og Borrehaven i Høng, mens den fjerde bil havde stået hos en autoforhandler i Løve.

Tyverierne eller forsøg herpå var alle sket i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag, og på Odinsvej havde tyven(e) kun nået at skrue boltene til alufælgene af. På de to andre privatadresser var der det ene sted stjålet to alufælge med dæk, mens fire fælge med dæk var stjålet det andet sted. I dette tilfælde var bilen blevet delvist klodset op på en ølkasse.
Ved autoforhandleren afslørede videoovervågningen, at to mænd i løbet af ca. 30 minutter fra kl. 05.36 lykkedes med at stjæle fire alufælge med dæk fra en af bilerne.

Politiet har nu optaget rapporter om tyverierne og forsøget herpå, hvorefter sagerne bliver efterforsket ud fra de oplysninger, som politiet har fået og ud fra de tekniske undersøgelser, politiet har foretaget på gerningsstederne.

Politiet vil dog gerne i kontakt med personer, der i løbet af natten mellem tirsdag og onsdag har bemærket noget usædvanligt i området i relation til tyverierne fra bilerne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Narkokørsel – Dybekær, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 10.40 anholdt og sigtede politiet en 28-årig kvinde fra Høng for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, der ved nærmere undersøgelse viste sig at have nedslidte dæk. Føreren fremviste et midlertidigt kørekort efter en bestået køreprøve en uge tidligere i anledning af en tidligere afgørelse efter en overtrædelse af færdselsloven.

Den 28-årige deltog i en narkometertest, der indikerede, at hun var påvirket af både cannabis og amfetamin under kørslen, hvorfor hun i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet oplyste den 28-årige om, at hun ville høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, og at politiet ville indkalde bilen til syn på grund af de ulovlige dæk på den.

Grundlovsforhør – Besiddelse af narkotika – Greve

Onsdag formiddag foretog efterforskere en ransagning på en privat adresse i Greve hos en 25-årig mand, som politiet mistænkte for at kunne være i besiddelse af narkotika.

Den 25-årige var ikke til stede, men politiet foretog alligevel ransagningen, hvor politiet fandt godt 2.500 gram amfetamin, godt tre gram skunk og knap fire gram hash. Narkoen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af både straffeloven og lov om euforiserende stoffer.

Politiet fik i løbet af eftermiddagen lokaliseret den 25-årige, som blev anholdt og sigtet i sagen. Efter afhøringen forblev han i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i grundlovsforhør torsdag formiddag i Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil fremsætte begæring om dørlukning under retsmøde, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere.

Narkokørsel med narko i bilen – Nykøbingvej, Snertinge - Kalundborg

Kl. 12.30 anholdt og sigtede personale fra nærpolitienheden i Asnæs en 64-årig mand uden fast bopæl, da han kom kørende i en personbil ad Nykøbingvej i Snertinge.

Da den 64-årig kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han sigtet herfor og fik efterfølgende ransaget bilen. Herunder fandt politiet i bilens handskerum 0,71 gram amfetamin, som blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet løslod den 64-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 16.24 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld på Sydmotorvejen i sydgående retning, idet to bilister var stødt sammen.

Det viste sig, at en 51-årig mand fra Stubbekøbing for sent opdagede, at en 61-årig kvinde fra Valby i sin bil foran ham bremsede på grund af trafikken i overhalingssporet.
Den 51-årige påkørte derfor kvindens bil, så den 61-årige måtte en tur til skadestuen til kontrol. Hun havde dog ikke pådraget sig behandlingskrævende skader.

Bugseringskøretøjer fjernede de implicerede biler, så motorvejen var atter farbar i begge spor kort efter kl. 17.00.

Røveri mod person – Højager, Greve

Kl. 18.04 anmeldte en 37-årig mand fra Greve, at han få minutter tidligere var blevet frarøvet sit armbåndsur, da han kom gående ad en offentlig sti ved Højager.
To fremmede mænd på samme sti havde pludselig henvendt sig til ham og under den enes trussel med en kniv forlangt at få udleveret noget værdifuldt. Den 37-årige havde udleveret sit armbåndsur, hvorefter de to mænd flygtede i løb i østlig retning ad stien.

De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: sort jakke med sort hætte over hovedet, Bevæbning: kniv, og B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: Sort dynejakke og kasket.
Politiet ledte efter de to mistænkte i området med bl.a. hundepatruljer, men indtil videre forgæves.

Politiet hører gerne fra personer, der måtte have set de to mistænkte på stien eller i området omkring gerningstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

To indbrud i private boliger på kort tid – Asnæs – Odsherred

Kl. 19.11 modtog politiet den første anmeldelse om et indbrud i en privat bolig på Vestervangsparken i Asnæs, hvilket var forøvet inden for de tre seneste timer, hvor beboeren ikke havde været hjemme.
Et vindue blevet brudt op, hvorefter tyven(e) var kommet ind og havde gennemrodet flere rum, inden boligen var blevet forladt via en terrassedør. Fra stedet var der blevet stjålet kontanter.

Kl. 20.42 kom den næste anmeldelse om et indbrud i en privat bolig på Søndervangen i Asnæs, efter at beboeren havde været hjemmefra i 2½ time forud for anmeldelsen.
Tyven(e) havde aflistet en rude for at komme ind i boligen, hvor der var foretaget gennemrodning i hele boligen. Der var formentlig intet stjålet fra stedet.

Politiet har undersøgt begge steder efter spor fra tyven(e) og afventer resultatet heraf. I mellemtiden vil politiet dog gerne i kontakt med personer, der måtte havde set noget mistænkeligt i området efter mørkets frembrud, hvor en tyv bedre kan færdes uden at blive set. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

På grund af det forholdsvis korte tidsrum, hvor indbruddene er blevet begået, beder politiet borgerne overveje, hvordan man kan få sin bolig til at se ud, som om der efter mørkets frembrud er nogen hjemme. Brug f.eks. tænd-/slukure til belysning og radio/TV, så boligen ser ud, som om nogen er hjemme.

Narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 20.30 blev en 22-årig mand fra Ringsted sigtet for både narkokørsel og for besiddelse af euforiserende stoffer. Politiet havde på Næstvedvej ved en tankstation standset bilen, som den 22-årige var fører af. I forbindelse med anholdelsen fandt politiet ham i besiddelse af godt et gram skunk, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Trusler med kniv – Borgm. N. E. Hansensvej / Kastanievej, Holbæk

Kl. 21.28 fik politiet med kort mellemrum henvendelse fra både en 23-årig mand fra Holbæk og en 14-årig dreng fra Kalundborg kommune, idet de begge var blevet truet med at blive dræbt af en mand, som de hver især tilfældigt havde mødt i krydset mellem Borgm. N. E. Hansensvej – Kastanievej.
Ingen af de to anmeldere havde lidt fysisk overladt, og de var begge flygtet væk fra stedet.

Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder hundepatruljer, for at få afhørt de to anmeldere nærmere og samtidig lede efter den truende mand, som kl. 21.52 kunne anholdes på Kastanievej.

Der var tale om en 19-årig mand fra Holbæk, som fremstod påvirket af euforiserende stoffer. Han blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter en lægeundersøgelse blev anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring til sagen.
I området, hvor den 19-årige havde været, fandt politiet en kniv, som nu skal undersøges nærmere for at få afklaret, hvorvidt det var kniven, som den 19-årige brugte til at true med ud over de verbale trusler.

Torsdag morgen blev den 19-årige afhørt til trusselssagerne og herefter løsladt, men han kan forvente på et senere tidspunkt at blive stillet til strafferetligt ansvar for truslerne.

Brandundersøgelse – Græsager, Karlslunde – Greve

Kl. 01.37 slog et alarmselskab alarm, idet der var udbrudt brand hos en 79-årig kvindes bopæl på Græsager i Karlslunde. Kvinden skulle ifølge alarmselskabet være i sikkerhed.
Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor der kunne konstateres en kraftig brand i kvindens bolig. Under brandslukningsarbejdet faldt husets tag sammen, hvilket besværliggjorde brandslukningen sammen med den kraftige vind i området. Naboejendommen fik trods brandvæsnets indsats mindre skader.

Politiet traf den 79-årige kvinde i sikkerhed og uskadt hos en nabo, hvor hun havde søgt tilflugt, efter hun var blevet vækket og havde konstateret en brand i sin bolig.

Boligen udbrændte, og politiet vil fredag undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 06.12 rykkede flere ambulancer og politiet ud til et større færdselsuheld på Sydmotorvejen i det nordgående spor syd for afkørsel 33 Lellinge.
Det viste sig, at syv biler var impliceret i et sammenstød i overhalingssporet på motorvejen, så trafikken kunne delvist passere i en enkelt vognbane.

Sammenstødet i den tætte morgentrafik skete formentlig på grund af uopmærksom under kørsel med ca. 80 km/t. Et sammenstød mellem to bilister og de nærmeste bilisters efterfølgende reaktion som følge heraf medførte, at i alt syv bilister var involveret.
Bugseringskøretøjer blev tilkaldt til at flytte fem af bilerne, men ingen af de involverede parter havde pådraget sig behandlingskrævende skader.

Begge vognbaner på motorvejen kunne åbnes kl. ca. 06.45, men herefter skulle en længere kø afvikles, inden trafikken kunne blive normaliseret.


OPFØLGNING

 

Flygtet ung mand fundet – Korsnæbsvej, Rødvig - Stevns

Den 17-årige unge mand, der natten til onsdag var flygtet fra en sikret institution på Korsnæbsvej ved Rødvig, er nu tilbage på en sikret institution.
Onsdag eftermiddag blev han fundet i et tog ved Padborg, hvorefter det lokale politi tog sig af ham og fik ham anbragt på en sikret institution igen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi